Ez a weboldal COOKIE-kat használ!
x
„Valahányszor valaki jót cselekszik ezen a világon:
egy pillangó száll föl a levegőbe, s viszi a hírt a Jóistennek."
(Wass Albert)

Hírek

Egészségházunk zavartalanul működik


Tisztelt Páciensünk! A Bagoly Egészségház TB finanszírozott betegellátása és magánrendelései, a Vérvételi Labor és a Bagoly Patika a járványügyi korlátozások betartásával zavartalanul működnek. Bővebben
COVID-19 fertőzést megelőző óvintézkedések az Egészségházban


Tisztelt Páciensünk! Kérjük figyelmesen olvassa el az alábbi fontos óvintézkedéseket! A COVID-19 fertőzés megelőzésére az alábbi óvintézkedések érvényesek a Bagoly Egészségházban a biztonságos betegellátás érdekében. Bővebben
Új eljárásrend a Bagoly Egészségházban - 2020.05.04.


Tisztelt Páciensünk! Kérjük figyelmesen olvassa el az alábbiakat! Az ágazati utasításokat követve, 2020.05.04.(hétfő) naptól az alábbi, ÚJ ELJÁRÁSRENDET vezetjük be a Bagoly Egészségházban a biztonságos betegellátás érdekében a járványhelyzetre tekintettel. Bővebben
Friss orvosi információk betegeknek


Tisztelt Pácienseink! Weboldalunkon az alábbi linkre kattintva találják szakorvosaink folyamatosan frissülő közleményeit valamint elérhetőségeiket a szükséges konzultációhoz Bővebben
Fontos közlemény


Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma által elrendelt intézkedések értelmében 2020.03.16-tól betegeink tervezett járóbeteg szakellátása (Finanszírozott rendelések és MAGÁN rendelések) csak akkor történik meg, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor. Ennek alapján az Egészségházban új eljárásrendet vezetünk be. Bővebben
Rendkívüli intézkedések a Bagoly Egészségházban


Tisztelt Betegeink! A Bagoly Egészségház a Kormány által bevezetett ❗️RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKET❗️betartva mind az Önök, mind az egészségügyi dolgozók egészségének megőrzése érdekében az alábbi intézkedéseket vezeti be.


KÉRJÜK, FIGYELMESEN OLVASSA EL, ÉS TARTSA BE AZ ALÁBBI OLDALON TALÁLHATÓ KIEMELTEN FONTOS INFORMÁCIÓKAT! Bővebben
! KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ !


A Magyarországon is megjelent az új típusú koronavírus (COVID-19) miatt március 11-én veszélyhelyzet elrendeléséről döntött a Kormány.

Nekünk egészségügyi szakembereknek feladatunk és felelősségünk minden tőlünk telhetőt megtenni annak érdekében, hogy a jelenlegi elszigetelt megbetegedésekből ne alakuljanak ki csoportos megbetegedések, illetve betegség-gócok. A járvány elleni védekezésben kiemelt fontosságú, hogy a lakosság megfelelő minőségű és mennyiségű, hiteles forrásból származó információhoz jusson a vírussal, a megbetegedéssel, és annak megelőzésével kapcsolatosan.

KÉRJÜK, FIGYELMESEN OLVASSA EL, ÉS TARTSA BE AZ ALÁBBI OLDALON TALÁLHATÓ KIEMELTEN FONTOS INFORMÁCIÓKAT! Bővebben
Mit kell tudni a koronavírusról?


A koronavírusok lipid burokkal rendelkező, egyszálú RNS vírusok. Embert és számos állatfajt képesek megbetegíteni, jellemzően madarakat és emlősöket, mint például tevéket, macskákat, denevéreket. A koronavírusok ún. zoonozisok, képesek állatról emberre terjedni. Jelenleg hét koronavírusról ismert, amely képes humán fertőzéseket és megbetegedések is előidézni. Bővebben
Mentsük meg együtt a lábakat!


Középpontban a cukorbeteg. Mentsük meg a lábakat! Tudta, hogy a cukorbetegek körében évente 3000-4000 betegnél a betegség következményeként a lábakat érintő amputáció fordul elő? Hogyan lehetséges ez? A probléma középpontjában a tünetmentesen kialakuló talpon megjelenő fekély áll, ami kb. minden hatodik cukorbeteget érint. Ezen betegeknél a talpi fekélyek következtében mintegy az esetek 15 %-ában egy éven belül amputációra kerül sor. Bővebben
Felújítási munkálatok

A Bagoly Egészségházban felújítási munkálatok zajlanak.

A felújítás alatt az Egészségház ZAVARTALANUL működik, az ellátás folyamatos. Az egyes rendelések a bejáratnál található kiírásoktól eltérhetnek. Kérjük Önöket, hogy a RECEPCIÓN ÉRDEKLŐDJENEK kollégáinktól az Önök által felkeresett rendelések helyszíneiről! Az Egészségház megújulása egy modern, magasabb színvonalú környezetet biztosít a jövőben az Önök számára. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!
Teljesítménydiagnosztika

A sport, illetve bármilyen fizikai terhelés fokozza a vázizomzat oxigén és tápanyag felhasználását, miközben ehhez a megnövekedett igényhez a keringési rendszer, a szív, az erek és a légzőrendszer összerendezetten alkalmazkodik. A terhelésélettani vizsgálatok, a teljesítmény-diagnosztika, a sporttal bármilyen szinten foglalkozók számára nyújt hasznos, és sok esetben nélkülözhetetlen információt, mely ismeretek segítségével az edzésmódszereket egyénre szabottan, hatékonyabban lehet megtervezni. Bővebben
Emberségre hangolva - 25 éves a Bagoly Egészségház

Negyed évszázaddal ezelőtt a Bagoly Egészségház megálmodói valami egészen újat akartak nyújtani az egészségügyi ellátásban Kecskeméten. A küldetés sikerült, sőt túlnőtte magát: a BAGOLY 25 éve bizonyítja a gyógyításba vetett maximális elhivatottságot, a folyamatos fejlődést, a kollégák közötti szakmai együttműködést. A hiteles orvosi szaktudás mellett, emberséget, gondoskodást és teljes körű szakorvosi ellátást kapnak a páciensek. A Bagoly Egészségház szakembereivel beszélgettünk, az Egészségház megalakulásának 25. évfordulója alkalmából.
Gyorsabb vizsgálatok, még pontosabb diagnózis

A Bagoly Egészségház szakmai fejlesztése, valamint új szakrendelés elindítása vált lehetővé adaptív technológiai innováció révén.

A MEDITRES Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság sikeres pályázatot nyújtott be, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program, „GINOP-2.1.8-17-2017-00195
Néhány óra az egészségéért – a Bagoly Egészségházban

A tavasz minden új kezdete. Komplett egészségmegőrző szűrővizsgálattal Ön is sokat tehet egészségéért!
Nyugodt légkörben, néhány óra, kiváló szakorvosok és megújulva, egészségesen folytathatja mindennapjait!

Kecskeméten a Bagoly Egészségház több, mint 15 éve sikeresen működteti egészségmegőrző szűrővizsgálati szolgáltatását.

Emberségre hangolva mottó jegyében, szombat délelőttönként több szakorvossal elvégzett komplex egészségügyi szűrővizsgálattal, a magánszemélyek is hiteles, pontos képet kaphatnak saját egészségügyi állapotukról. További információk
Eredményes és színvonalas prevenciós szűrőprogram a Bácsvíz Zrt. dolgozói részére

Nagyra értékeljük, hogy a BÁCSVÍZ Zrt. vezetősége évek óta komoly hangsúlyt fektet és anyagi áldozatot vállal a munkavállalók egészségi állapotának megőrzésére, a betegségek kialakulásának megelőzésére.

A Bagoly Egészségház Egészségügyi Szűrési Programján 2017-ben is visszatérő partnerként üdvözölhettük a Bácsvíz munkavállalóit.

A több év óta fennálló együttműködésünkről a cikk folytatásában olvashatnak.
A legkisebb doboz a fa alatt a legnagyobb ajándékkal!

Ajándékozzon Egészségügyi Szűrést szeretteinek karácsonyra.
Közeledik a karácsony! Az ünnepi készülődés, sajnos sokaknak nem jelent mást, mint hogy végeláthatatlan listákat kell még kipipálni, rohanunk, hogy megtaláljuk a legszebb díszt a karácsonyfára, órákat töltünk a tökéletes ünnepi menü összeállításával és az ajándékok felkutatásával.

Az újságok hasábjain, az üzletek kirakataiban és az internetes oldalakon is ömlenek ránk a jobbnál jobb ötletek. TOP 10 ajándékötlet a párunknak, gyermekünknek, barátoknak, rokonoknak. Gyönyörű, exkluzív karóra a férjünknek, a legújabb játékok a gyerkőcöknek, konyhai gépek, drága ékszerek, sál, sapka, zokni és parfüm. A cikk itt folytatódik.Csupán néhány óra az egészségért, lehet ennél jobb befektetés?

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mai rohanó világunkban arra szánjuk a legkevesebb időt, ami a legtöbbet érdemelné, mégpedig saját magunkra, testi és lelki egészségünkre. Ez pedig a későbbiekben komoly problémákat, károsodásokat okozhat szervezetünkben.

Pedig apró dolgokkal, egészségtudatos magatartással nagyon sokat tehetünk annak érekében, hogy egészségünket megőrizzük, és ezzel elkerülhetjük a költséges kezelések és gyógyszer-kiadások sorozatát. A cikk itt folytatódik.
Legyen az egészségmegőrző szűrővizsgálat az új trend!

Stresszoldó masszázs, táplálkozási tanácsadás, intervall edzés, bikram jóga, pilates és újabbnál újabb sportolási lehetőségek. Szinte naponta találkozunk ilyen és ehhez hasonló „divatos” kifejezésekkel melyek mind azt jelzik, hogy egyre tudatosabbak vagyunk az egészségünket illetően.

A prevenció kezd jó értelemben beférkőzni az emberek hétköznapjaiba, és szerencsére egyre többen kezdik felismerni, hogy jobb a betegségek megelőzése, mint a hosszan tartó gyógyszeres kezelések, az esetleg fájdalmas műtétek, melyek nem csak az életminőségünket befolyásolják, de hátráltatnak a munkavégzésben, gátolnak minket a szabadidőnk minőségi eltöltésében, és nem utolsósorban anyagilag is megviselik a családi költségvetést. A cikk itt folytatódik.
Betegségmegelőzés és egészségmegőrzés vagy gyógyszerek és műtétek?

Egy egyszerű kérdés, amire nagy valószínűséggel mindenki ugyanazt a választ adja. Azonban arra a következő kérdésre, hogy „Életünkben mit teszünk meg a gyógyszerek és műtétek elkerülése érdekében? ”, vagyis mi mindenre vagyunk hajlandóak a betegségmegelőzés, és egészségmegőrzés címén, talán már nehezebb választ adni.

Mégpedig azon egyszerű oknál fogva, mert hajlamosak vagyunk egészen addig nem foglalkozni ezzel a kérdéssel, amíg egyszer csak jelez a szervezetünk valamilyen betegség formájában, hogy bizony jobb lett volna odafigyelni már korábban a jelekre. A cikk itt folytatódik.
Közeleg a határidő!

A szeptemberben közösségbe készülő gyermekek bárányhimlő elleni oltását legkésőbb július második hetéig el kell kezdeni, hogy a tanévkezdésre kialakulhasson a magas fokú védelem a betegséggel szemben, hívják fel a figyelmet kórházi védőoltási szakemberek.

A teljes cikk ide kattintva a pharmaonline.hu-n folytatódik!
Információ a kanyaró vírus okozta megbetegedésről

A kanyaró (morbilli) cseppfertőzéssel terjedő vírusbetegség.
A fertőzés forrása a beteg ember. A fertőzést követő 9-10 napos lappangási idő után láz, köhögés, orr- garat hurut és kötőhártya-gyulladás a kezdeti tünetek. Pár nap múlva a fül mögött és az arcon, majd az egész testen felülről lefelé terjedő kiütések jelennek meg. A kiütések élénkvörösek, majd barnás színre változnak.
A bevezető tünetek (láz, általános tünetek) fellépésétől, de általában a kiütések megjelenését megelőző 4. naptól a megjelenésüket követő 4. napig fertőzőképes a beteg.

Cikkünk a képre kattintva folytatódikJárványok és fertőzésveszély a nagyvilágban

Védőoltással megelőzhető, a külföldre utazók számára kockázatot jelentő fertőző betegségek

Következő cikkünk elsősorban az utazni vágyókhoz szól. Főként azon világjárókhoz, akik egzotikus országokba, fertőző betegségek lehetőségét is rejtegető területekre utaznak.

A veszélyes, de megelőzhető fertőzésekről a képre kattintva olvashat továbbKecskemét első Nemzetközi Oltóközpontja a Bagoly Egészségházban

Nemzetközi Oltóközponttal gazdagodtunk


Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Bagoly Egészségházban már hosszú évek óta igénybe vehető 34 szakterület mellett, amelyek között 11 gyerekeket is ellátó szakterület is szerepel, májustól Nemzetközi Oltóközpont is működik.

Cikkünk a képre kattintva folytatódik.

Fogorvosi ellátással bővült a Bagoly Egészségház


Ismét van fogorvosi ellátás a Bagoly Egészségházban.


Nagy-nagy szeretettel köszöntjük a Bagoly Egészségházban dr. Martus Melinda fogorvosnőt, és asszisztensét, Fülöp Gabit.

Cikkünk a képre kattintva folytatódik.

Köszöntő

Kedves Páciensünk! Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm Önt a Bagoly Egészségház megújult honlapján!

Önt, Kedves Páciensünk, aki már két évtizednél is régebben ránk bízza egészségének gondozását, és szinte mindenkit ismer Egészségházunkban. Önt is, Kedves Látogató, akit – reményeink szerint – ez a honlap győz meg arról, hogy megéri az egészséggel rendszeresen foglalkozni.

Cikkünk a képre kattintva folytatódik.


 • Oltóközpont
 • Reumatológia
 • Ideggyógyászat
 • Szemészet
 • Ultrahang
 • Bőrgyógyászat
 • Urológia
 • Sebészet
 • Fül-orr-gégészet
 • Gasztroenterológia
 • Nőgyógyászat
 • Diabetológia
 • Ortopédia
 • Kardiológia
 • Belgyógyászat
 • Endokrinológia
 • Háziorvosi praxis
 • Gyermekellátás
 • Laboratórium
 • Audiológia
 • Optika
 • Foglalkozás-egészségügy
 • Citológia
 • Egészségmegőrző szűrővizsgálat
 • Fogászat
 • Paramedicinális ellátások
 • Diétás tanácsadás
 • Bagoly Patika
 • Gyermek gasztroenterológia