Ez a weboldal COOKIE-kat használ!
x
„Amit a klinikákon egészségnek tartanak, annak fertőtlenítő szaga van. (…) Az egészség nem steril. Az egészségnek gyümölcsillata van.” (Hamvas Béla)

Egészségház  - Emberségre hangolva

 

 

A Bagoly Egészségház reggel 7 órától este 20 óráig tart nyitva.

 

Hét órától tíz óráig fogad betegeket a laboratórium,

Félnyolctól este hétig vehetik igénybe a Recepció szolgáltatásait.

Nyolctól este nyolcig (hétfőtől – csütörtökig), pénteken este hétig* tart nyitva a Bagoly Patika.

 

A Bagoly Egészségházban háziorvosi- és szakorvosi rendelések működnek, fekvőbeteg ellátást nem végzünk. A társadalombiztosítás által finanszírozott háziorvosi rendelőkben többnyire érkezési sorrendben történik az ellátás, a szakorvosi rendeléseken kizárólag előzetes időpont egyeztetéssel fogadunk betegeket. A szakorvosokat felkereshetik a társadalombiztosítás által finanszírozott időben, és magánrendelés keretei között is. A szakrendelések többsége beutalóhoz kötött, néhányat viszont beutaló nélkül is felkereshetnek. Ezekről pontos tájékoztatást adunk az egyes szakrendeléseknél.

Egészségházunkban az Önök rendelkezésére áll néhány nem orvosi, de egészséghez kapcsolódó szolgáltatás is.

Este hét után már csak az elhúzódó rendeléseken fejezik be az elkezdett munkát, és folyik a takarítás, felkészülünk a következő napra.

 

 

Egészségházunk minden munkatársa fontosnak tartja, és ezért meg is tesz mindent, hogy a kezelések és kivizsgálások alkalmával az Ön emberi méltósága és személyiségi jogai ne sérüljenek. Reményteli örömmel tölt el bennünket, ha bizalmukkal ismételten megtisztelnek. Biztosítjuk Önöket, hogy mi akkor érezzük munkákat eredményesnek, hasznosnak, egyben magunkat igazán jól, ha pácienseink, azaz Önök elégedetten távoznak, és ha egészségi állapotuk, életük úgy alakul, visszatérnek hozzánk a gyógyulás reményében.

 

A Bagoly Egészségházban az orvosok és a gyógyszerészek, de az összes alkalmazott mindent megtesz azért, hogy Önök az egészségüket minél hamarabb visszanyerjék, és tartósan megőrizhessék. A vizsgálat időpontjának biztosítása elvileg nagyon lerövidíti a várakozási időt, de szinte minden napra esik egy nem várt, sürgős, vagy hosszadalmasabban ellátható beteg, akik miatt az előjegyzés csúszhat. Vannak nehéz napok is, amikor valaki ballábbal kel föl, és még délután is suta érzések gyötrik, ezért késve és türelmetlenül érkezik. Kérjük, a megadott időpontokat vegyék komolyan és tartsák be, mert gyakori oka a torlódásnak, hogy néhányan késnek, de akkor máris szeretnének bemenni a másoknak foglalt időpontban. A várakozás fokozza a szorongást, és nem jó, ha a vizsgálatra nyugtalan állapotba érkezünk. Szeretnénk, és ezért mindent meg is teszünk, ha az épületben tartózkodva, a várakozás minél rövidebb lenne, de ha mégis hosszabb időt kénytelenek eltölteni a vizsgálatig, akkor kellemesen és hasznosan tölthessék az idejüket. Az épületben mindenhol elérhető az Internet, ennek minden előnyét kihasználhatják. A nyári melegben a folyosókon is elviselhető hőmérsékletet tartunk, az egész épület klimatizált. A Patikában találnak hasznos információkat tartalmazó szaklapokat, és tanácsokat is kérhetnek, félretetethetnek gyógytermékeket, akár meg is rendelhetik időpontra a következő havi gyógyszereket. Ha megszomjaznak, megéheznek, étel- és ital automaták is rendelkezésükre állnak a bejárat mellett.

 

Az Egészségház tisztán tartása, jó állapotban való megőrzése elemi érdekünk, de az Önök közérzetét, jóérzését is rontaná egy koszos, elhanyagolt, „lelakott” rendelő. A higiénés követelményeknek maximálisan megfelelve, de esztétikai szempontokat is figyelembe véve az Egészségház vezetése sokat áldoz erre a célra. Kérjük Önöket, segítsenek nekünk ebben a munkában!

 

Egy egészségügyi intézményben, ahol állandóan jönnek-mennek, olykor ötszázan is megfordulnak egy nap alatt, és rövidebb-hosszabb ideig tartózkodnak az épületben, ráadásul betegek is, meg gyerekek is és idősek is, akkor illúzió egy akármilyen házirend szigorú betartását elvárni. Tudom. Mégis! Makacs hajthatatlansággal talán azért, mert „A Föld kék, mint egy narancs.” (Paul Éluard)

 

Kérjük, legyen segítségünkre ebben Ön is!

 

Az Egészségházba belépve érdemes a recepcióhoz fordulni, mert ott nem csak előjegyzéssel foglalkoznak, hanem az aznapi rendelésekről – ki rendel, milyen a forgalom, (…) – is felvilágosítást adnak. A recepció fogadja a telefonhívásokat, és figyelemmel kíséri a folyosón történteket is. Ha beutalót, korábbi leletet, igazolást kértek kezelőorvosuktól, azokat is átvehetik a recepciónál. A vizsgálat, kezelés után lefoglaltathatják a kontrollvizsgálat időpontját. Ha taxit szeretnének hívni, azt is itt kérhetik. Bármilyen kérdésük, problémájuk adódik a várakozás ideje alatt, forduljanak bizalommal a recepciónál szolgálatban lévő alkalmazottunkhoz. A recepciós hölgyek egészségügyi végzettséggel is rendelkeznek, de nem képzett szakemberek. Készséggel és türelmesen válaszolnak az Önök kérdéseire személyesen is és telefonon is, de ne feledjék, ha esetleg nem tudják az Önök kéréseit azonnal és maradéktalanul teljesíteni, azért nem feltétlenül ők a hibásak. Kérek mindenkit, hogy higgadt, nyugodt viselkedéssel tiszteljék meg őket, hisz az indulat, a hangoskodás még sohasem oldott meg semmilyen problémát, és soha nem végződött jó eredménnyel. Ahogy a rendelőkben a sztetoszkóp mindkét végén ember van, úgy a recepciónál is a „pult” mindkét oldalán.

 

Az előjegyzés tehát a recepciónál történik. Ezt megtehetik személyesen is a recepciónál, ha az Egészségházban tartózkodnak, telefonon is a 76/495-555 telefonszámon, és a legtöbb szakrendelésre Interneten is foglalhatnak időpontot a honlapunk Előjegyzésmenüpontján. Az aktuális rendeléseknél a választható előjegyzési formákat jelezzük, mert Interneten – szakmai okok miatt – nem lehet minden szakrendelésre bejelentkezni. 

 

A szakrendeléseket – kihangsúlyozzuk még egyszer – kizárólag időpont egyeztetéssel lehet igénybe venni, de nem szükséges minden szakrendeléshez beutaló. Soha nem kell beutaló magánrendelésre, de a diagnózis eredményes felállításához nagy segítség, ha magukkal hozzák a korábbi leleteket. A TAJ- kártya, a személyi igazolvány és a lakcímkártya is legyen kéznél.

 

A Bagoly Patika: gondoskodó patika. Gondoskodik arról, hogy azok a gyógyszerek, gyógytermékek, amiket az orvosok felírnak, javasolnak, azok mindig az Önök rendelkezésre álljanak. Végső soron a Bagoly Patika gyógyszerkészlete akkor megfelelő, ha igazodik az Egészségházban rendelő orvosok gyógyszerfelírási szokásaihoz, és ezzel a bonyolult és folyamatos logisztikai egyeztetéssel egyben a Bagoly Patika az Önök maximális kiszolgálásáról is gondoskodik: ugyanis minden receptet garantáltan, azonnal ki lehet váltani a felíráskor az Egészségházban. Mindenesetre erre törekszünk, ez az ideális állapot teljes összhangot, majdhogy nem harmóniát feltételez az orvosok, a patikusok és Önök között. A saját felelősségünket érezzük, hogy az összhang minél harmonikusabb és folyamatos legyen, de az Önök maradéktalan megelégedését csak akkor leszünk képesek kivívni, még inkább megtartani, ha érezzük megtisztelő bizalmukat a Bagoly Patika irányába is. Az Egészségház – úgy érezzük – ezt a bizalmat már kivívta, amire büszkék is vagyunk, egyben hálásak is. „A mi ízlésünk roppant egyszerű: mindenből beérjük a legjobbal” – valljuk Oscar Wilde után mi is, és lehet, éppen ez a belülről építkező igény építtette velünk a Bagoly Patikát is, amikor lehetőség nyílott rá. Használják ki az Egészségháznak ezt a lehetőségét is, és járjanak olyan bizalommal a Patikába is, mint az Egészségházba. Váljék egészségükre!  

 

Örülünk és köszönjük, hogy bizalmával megtisztelte Egészségházunkat, és reméljük,

minden a megelégedésre történt!

 

 

Kecskemét, 2016.

 

Pongrácz József dr.

Igazgató 

 

 

 

 • Oltóközpont
 • Reumatológia
 • Ideggyógyászat
 • Szemészet
 • Ultrahang
 • Bőrgyógyászat
 • Urológia
 • Sebészet
 • Fül-orr-gégészet
 • Gasztroenterológia
 • Nőgyógyászat
 • Diabetológia
 • Ortopédia
 • Kardiológia
 • Belgyógyászat
 • Endokrinológia
 • Háziorvosi praxis
 • Gyermekellátás
 • Laboratórium
 • Audiológia
 • Optika
 • Foglalkozás-egészségügy
 • Citológia
 • Egészségmegőrző szűrővizsgálat
 • Fogászat
 • Paramedicinális ellátások
 • Diétás tanácsadás
 • Bagoly Patika
 • Gyermek gasztroenterológia