Előjegyzés

BAGOLY EGÉSZSÉGHÁZ

KECSKEMÉT, BAGOLY UTCA 1/A.

email: info@bagolyegeszseghaz.hu

Tel.: .

×

Oltóközpont

Nemzetközi Oltóközpont és a védőoltások fontossága
A Bagoly Egészségház, kiemelkedő és egyedülálló szolgáltatása a Nemzetközi Oltóközpont. Az Oltóközponban valamennyi utazáshoz ajánlott védőoltás elérhető és lehetőség van bizonyos egzotikus országokban kötelezően előírt ún.sárgaláz elleni védőoltás beadására is. Pácienseink kérésére egyedi oltástervet készítünk, amennyiben alapbetegségük vagy munkakörük miatt ez indokolt.

Biztonságos utazás
Az Oltóközpontban megismertetjük Önnel az utazás során felmerülő egészségügyi kockázatokat, és segítünk abban, hogy a lehető legnagyobb biztonságban, a veszélyeket elkerülve, egészségesen térhessen haza. Törekszünk arra, hogy a várandós anya, vagy kisgyermekekkel utazó család, esetleg idősebb, krónikus betegségben szenvedő, rendszeresen gyógyszert szedő emberek is kockázat nélkül utazzon.

Gondolta?
Tudják-e Önök, hogy a védőoltásoknak köszönhetjük , hogy életkilátásaink ma sokkal jobbak, mint 50-100 évvel ezelőtt? Egy amerikai kutatás szerint, amely azt vizsgálta, melyek azok a tényezők, amelyek az emberek életkilátásait leginkább javították, a legelső helyre a védőoltások kerültek. Ezt a tényt eddig senki sem cáfolta!

Miért van szükség védőoltásokra?
A védőoltások következtében sok fertőző betegség ritkává, szinte ismeretlenné vált. Ma már szinte alig észlelik az alábbi megbetegedéseket, mint hastífusz, torokgyík, szamárköhögés, kanyaró, gyermekbénulás és fertőző agyhártyagyulladás a védőoltásoknak köszönhetően.

Oltani vagy nem oltani?
A magyar oltási rend példamutatóan korszerű és eredményes, szinte egyedülállóan magas az átoltottság. Ilyen statisztika után, ismerve és elismerve a védőoltások elhanyagolható mellékhatásait is, könnyebben megválaszolható a kérdés: mi a nagyobb kockázat? Nem oltani, azaz védtelenül hagyni, vagy oltani, azaz a védőoltással oltalom alá venni a szervezetet?!

A vakcinák biztonságosak
A fertőző betegségek leghatékonyabb és legbiztonságosabb megelőzésére a védőoltások a legalkalmasabbak. A védőoltásokat a megelőzést szolgálják, amikor még nincs betegség. Ezt úgynevezett primer (elsődleges) prevenciónak nevezzük.


Hazánkban kiemelkedően jó a védőoltással megelőzhető fertőző betegségek járványügyi helyzete. Éppen ezért nem hallunk riasztó híreket hazai járványokról. Néhány külföldről be­hur­colt fertőzés, azonban felhívja a figyelmünket arra, hogy határainkon kívül még korántsem szűnt meg a veszély. Óvatosságra intenek azok az in­for­má­ci­ók is, amelyek európai országokban kialakult kanyaró vagy rubeola járványról számolnak be. Tehát nem kell Afrikáig elmenni, hogy veszélybe kerüljön egy-egy kisgyermek vagy felnőtt, ill. idős ember, akiknél még illetve már nincs meg a védettség. Szerencsések vagyunk, hogy az aktuális járványügyi eseményekről sok helyről tudunk tájékozódni a főleg világhálón.

De azt, hogy az információ személy szerint mit jelent saját magunkra vonatkoztatva biztonsággal egy orvosi konzultáció során tudhatjuk meg. További információk a Hírek menüpont alatt.Weboldalfejlesztés...