Előjegyzés

BAGOLY EGÉSZSÉGHÁZ

KECSKEMÉT, BAGOLY UTCA 1/A.

email: info@bagolyegeszseghaz.hu

Tel.: .

×

Laboratóriumi vizsgálat - TB (6 éves kortól)

A Bagoly Egészségház laboratóriuma hétfőtől péntekig, 7.00 és 9.00 óra között fogad vérvételre felnőtt betegeket, és hétfőn, szerdán, pénteken 6 év fölötti gyermekeket is.

A vérvételhez előzetes időpont egyeztetés szükséges, amely a szakrendelésekkel megegyezően történik.

Fontos tudnivalók a vérvételről:

Általában valamelyik könyökvénából történik. Érdemes bő ujjú inget illetve laza blúzt felvenni.  Ha nehezen viseli a vérvételt, kérjük előre jelezze. A vérvétel előtt 12 órával ne fogyasszon ételt vagy cukros üdítőket, csak vizet. A vérek és egyéb testnedvek vizsgálatához orvosi beutaló szükséges, amely tartalmazza a TAJ számot is. Kérjük jól olvashatóak legyenek!

Maximum naponta 20 beteget tudunk ellátni (vérvétel)

A vérvétel alapdíja minden esetben 2500 Ft.

Megfelelő vizeletmintához szükséges információk:

A hozott minta a vizsgálat napján vett reggeli első* vizelet legyen.

A vizeletet tiszta edénybe hozzák, amely jól zárható, lehetőleg bő szájú üvegedény legyen, és kb. 25 ml vizelet belefér.**

Közvetlenül a mintavétel előtt ajánlatos a húgycső környékének alapos lemosása.

A mintavételi edénybe a vizelet középsugarát kell felfogni. (A vizelés megszakítása nélkül a vizeletsugár eleje és vége a WC-be megy, a közepén vett mintát hozzuk vizsgálatra.)

*Csecsemőknél és kisgyerekeknél a reggeli első vizelet nem értelmezhető, de reggeli vizelet legyen, legfeljebb hajnali, ne esti.
**A gyógyszertárban lehet kapni műanyag vizeletgyűjtő poharakat, és csecsemőknek műanyag zacskókat, melyeket nagy odafigyeléssel, alapos lemosás után lehet felragasztani.

- Mintavétel nem történhet menstruáció ideje alatt, és utána három-négy napig!
- A minták összekeverését elkerülendő, a precíz azonosítás érdekében, kérjük, jól olvashatóan írják rá az minta tulajdonosának nevét valamint születési idejét és lakcímét.

Kérdéseikkel forduljanak munkatársainkhoz, akik készséggel állnak rendelkezésükre.


Weboldalfejlesztés...