Dr. Balogh Brigitta vagyok, a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának egyetemi tanársegédje.

2010 -ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán, majd a gyermeksebészeti szakvizsgámat 2016-ban szereztem kiválóan megfelelt eredménnyel.
2010 óta a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika sebészeti osztályán dolgozom. Londonban, az egyik legnevesebb gyermeksebész osztályán töltöttem szakmai gyakorlatot.
2017-től 2 éven át tartottam a Gyermek inkontinencia csoport Vizelési Tréning programját.
2021-ben PhD-t szereztem a SZTE Gyermekgyógyászati Klinikán Minimál invazív gyermekkori műtétek témakörben.
2017 óta az „Édesanyák szakértői csoport” facebook-csoport gyermeksebész szakértőjeként és a Tündéridoktornéni weboldal gyermeksebész szakértőjeként folytatok tanácsadást.
Beszélt nyelvek: magyar, angol, német

Két gyermekes (kötődően, válaszkészen nevelő) édesanyaként számomra kiemelkedően fontos a gyermekbarát ellátás. Igyekszem a gyermekek bizalmába férkőzni, hogy együttműködjenek a betegvizsgálat során.

A rendelés keretein belül a gyermekek alapos vizsgálata kiterjed fej-nyak-, mellkas-, általános sebészeti (lágyéksérv, köldöksérv, hasfali sérvek), hasi-, urogenitális sebészeti (fitymaszűkület, húgycsőfejlődési rendellenesség) területekre. Ortopédia problémák szűrését is végzem (csípőszűrés, gerincferdülés, lúdtalp). Ismereteimet folyamatosan bővítem a legfrissebb ajánlások alapján, ezeket ismertetem a szülővel, hogy közösen megtaláljuk a gyermek számára legmegfelelőbb ellátást. Szükség esetén anyajegyek, egyéb bőrelváltozások, hegek korrekciós sebészeti ellátása is megoldható, helyi érzéstelenítésben