Laboratóriumi vizsgálat

Magán finanszírozott laboratóriumi vizsgálat 2 éves kortól

Egészségházunkban lehetőség van magán-vérvételre (2 éves életkortól) is, melynek időpontja, hétfő és csütörtöki napokon 16.00 – 18.00 óra közötti időtartam zajlik. (MAGÁN – Nem beutalóköteles ellátás)

A bejelentkezés online időpontfoglalás (árlista alatti gomb), vagy telefonos időpont-egyeztetés alapján történik:

Magán időpontfoglalás

Péterné Holló Klaudia: 06-20/395-7725
Fontos kiemelnünk, hogy ezen időpontban végzett mintavételek az árlistában megjelölt egységárak alapján számlázásra kerül Pácienseink irányába. A gördülékeny lebonyolítás érdekében, javasoljuk, hogy előzetesen konzultáljon Orvosával, hogy milyen típusú laborvizsgálatok elvégzése javasolt! Kérjük fokozottan figyeljenek arra, hogy a MAGÁN (délután), illetve a BEUTALÓ KÖTELES (TB – reggel) ellátás mintavétele időben teljesen elkülönül, két külön időpont foglalása szükséges.

TB finanszírozott laboratóriumi vizsgálat 6 éves kortól

A Bagoly Egészségház laboratóriuma hétfőtől péntekig, 7.00 és 9.00 óra között fogad vérvételre felnőtt betegeket, és hétfőn, szerdán, pénteken 6 év fölötti gyermekeket is. A vérvételhez előzetes időpont egyeztetés, ill. beutaló szükséges.

A Bagoly Egészségház laboratóriuma hétfőtől péntekig, 7.00 és 9.00 óra között fogad vérvételre felnőtt betegeket, és hétfőn, szerdán, pénteken 6 év fölötti gyermekeket is.

TB időpontfoglalás

A vérvételhez előzetes időpont egyeztetés szükséges, amely a szakrendelésekkel megegyezően történik.

Fontos tudnivalók a vérvételről:
Általában valamelyik könyökvénából történik. Érdemes bő ujjú inget illetve laza blúztfelvenni.  Ha nehezen viseli a vérvételt, kérjük előre jelezze. A vérvétel előtt 12 órával ne fogyasszon ételt vagy cukros üdítőket, csak vizet. A vérek és egyéb testnedvek vizsgálatához orvosi beutaló szükséges, amely tartalmazza a TAJ számot is. Kérjük jól olvashatóak legyenek!
Maximum naponta 20 beteget tudunk ellátni (vérvétel)

A vérvétel alapdíja minden esetben 2500 Ft.
Megfelelő vizeletmintához szükséges információk:

  • A hozott minta a vizsgálat napján vett reggeli első* vizelet legyen.
  • A vizeletet tiszta edénybe hozzák, amely jól zárható, lehetőleg bő szájú üvegedény legyen, és kb. 25 ml vizelet belefér.**
  • Közvetlenül a mintavétel előtt ajánlatos a húgycső környékének alapos lemosása.
  • A mintavételi edénybe a vizelet középsugarát kell felfogni. (A vizelés megszakítása nélkül a vizeletsugár eleje és vége a WC-be megy, a közepén vett mintát hozzuk vizsgálatra.)
  • *Csecsemőknél és kisgyerekeknél a reggeli első vizelet nem értelmezhető, de reggeli vizelet legyen, legfeljebb hajnali, ne esti.
  • **A gyógyszertárban lehet kapni műanyag vizeletgyűjtő poharakat, és csecsemőknek műanyag zacskókat, melyeket nagy odafigyeléssel, alapos lemosás után lehet felragasztani.
  • Mintavétel nem történhet menstruáció ideje alatt, és utána három-négy napig!
  • A minták összekeverését elkerülendő, a precíz azonosítás érdekében, kérjük, jól olvashatóan írják rá az minta tulajdonosának nevét valamint születési idejét és lakcímét.

Kérdéseikkel forduljanak munkatársainkhoz, akik készséggel állnak rendelkezésükre.