Dr. Hauk István

Hétfő : 17.00 – 19.10
Kedd : 08.00 – 11.00
Szerda : 8.30 – 10.00
Csütörtök : 17.00 – 18.20

Bemutatkozás
Szolnokon születtem. Általános és középiskolai tanulmányaimat szülővárosomban végeztem.

Pályaválasztásomat édesapám fül-orr-gégészeti munkássága határozta meg. Orvosi diplomát 1972-ben Szegeden szereztem. Egyetemi tanulmányaim alatt két évig diákképviselőként az Egyetemi Tanács tagja lehettem.

1978-ban Fül-orr-gégészetből 2001-ben Audiológiából szakvizsgát tettem. Pályafutásom során a hazai klinikák mellett Antwerpen, Graz, Prága Fül-orr-gége Klinikáin, Bern, Koppenhága hallókészülékes intézményeiben képzéseken vettem reszt.

Megalakulása óta tagja vagyok az Orvosi Kamarának, két éven át a Kecskeméti Orvosi Kamara elnöke voltam. Tagja vagyok a Magyar Fül-orr-gége Orvosok Egyesületének.

1972 és 1997 között a Kecskeméti Megyei Kórház Fül-orr-gégészeten dolgoztam.

1997 és 2005 között a Kiskunfélegyházi Kórház Fül-orr-gége osztályát vezettem. Szakmai munkám mellett a Kórház ISO minősítését irányítottam.

2006 és 2008 között, nyugdíjba vonulásomig a Kecskeméti Kórház Fül-orr-gége osztályának vezetője voltam. Elláttam a Megyei Fül-orr-gégész Szakfelügyelő Főorvosi teendőket is.

Jelenleg (két évtizede) Fül-orr-gégészeti és Audiológiai szakrendelésemmel részese vagyok a Meditres Egészségház szakmai csapatának.

Tevékenységem egy részét a felnőtt és gyermek fül-orr-gégészeti járóbeteg szakellátás, másrészt speciális ellátásként a hallásvizsgalátók végzése és a hallássérültek gondozása, hallókészülékkel történő ellátása kepézi.

Alapelvem, hogy a hozzam forduló páciensek panasza hátterének gondos felderítése, az esetleges betegségek gyógyítása mellett, érdemi módon, a páciens által jól követhetően elmagyarázzam jelen állapotának okát, vázoljam a lehetséges megoldásokat, a varható kimenetelt.