Dr. Kuczka Mária

Kedd : 9.15 – 13.00

Szakmai önéletrajz

Kecskemétiként 1966-ban felvételiztem a Szegedi Szentgyörgyi Albert Orvostudományi Egyetemre, melyet megyei ösztöndíjasként végeztem el 1972-ben. Még hallgató koromban Csanda Endre Professzor Úr mellett szerettem meg a neurológiát, így végzés után a Megyei Kórház Ideggyógyászati Osztályán kezdtem le dolgozni.

1977-ben szakvizsgáztam Budapesten. Ahogy fejlődtek a műszeres lehetőségek, a gyógyszerkutatás, úgy vált egyre inkább jellemzővé a szakterületen belül is a specializálódás – mely lehetőség engem a fejfájás diagnosztika és terápia felé terelt. 1966-tól voltam aktív vezetőségi tagja a Magyar Fejfájás Társaságnak és vezettem a Megyei Kórház és Rendelőintézet Fejfájás Ambulanciáját egészen 2010-s nyugdíjba vonulásomig.

Emellett azonban nagyon is érdekeltek a neurodegeneratív kórképek, mint az Alzheimer tipusú demenciák vagy a Parkinson kór. Szívesen vállaltam ezen betegek gondozását minden egyéb – a neurológus feladatkörébe tartozó – kórforma, stroke, mozgásszervi és izombetegségek, stb. mellett.

MFT-n kívül tagja vagyok a Magyar Tudományos Parkinson Társaságnak is. Több – akkoriban még újnak számító – ma már alap terápiaként alkalmazott gyógyszer kipróbálásában részt vettem arra alkalmas beválasztott betegkörrel: fejfájás, (migrén roham th. -k), Parkinson (dopamin agonisták) és stroke prevenció (NOAC: dabigatran) témakörben..

Sok éve már, hogy a Meditres Egészségházban folytathatom gyógyító tevékenységem – választásom „közös egymásre találás” volt, az intézmény kulturált és betegcentrikus rendelések jellemzik.

Kedd de. vagyok elérhető – előzetes bejelentkezés alapján.