Bagoly Esték rendezvénysorozat II
Bagoly Esték rendezvénysorozat következő előadása, az Osteoporosis (csontritkulás) témában került megrendezésre interdiszciplináris kereteken belül.

Bagoly Esték rendezvénysorozat következő előadása, az Osteoporosis (csontritkulás) témában került megrendezésre interdiszciplináris kereteken belül, reumatológus (dr. Száz Ágnes reumatológus szakorvos) és szülész-nőgyógyász (dr. Homoki Renáta – szülész-nőgyógyász) előadók részvételével.

A rendezvénysorozat a Bagoly Egészségház tudományos továbbképző rendezvénye, amely 2023 tavaszán indult újra.

https://hiros.hu/ujra-indult-a-bagoly-estek-rendezvenysorozat/

Az osteoporosis (csontritkulás) néma „betegség”, amely a menopauzában (változó korban) lévő nők közel 20%-át érinti. A betegség során a csontok tömege és mésztartalma csökken, amely a korai fázisban tünetet nem okoz. Ennek következtében nagyon fontos az ún. DEXA vizsgálattal történő szűrés és az osteoporosis megfelelő kezelése a későbbi csigolyakompressziós és combnyaktörések megelőzése érdekében.

A DEXA vizsgálat a csontsűrűség mérés fájdalommentes formája. A vizsgálat eredménye dönti el a megfelelő terápia alkalmazását a betegség súlyosbodásának megelőzése érdekében. A DEXA vizsgálat, a reumatológiai, ill. szülész-nőgyógyászati szakvizsgálat elérhető a Bagoly Egészségházban, amelyre időpont az alábbi linkeken foglalható.