Háziorvosi betegellátás menete
A háziorvosi betegellátás az alábbi rend szerint folyik Egészségházunkban.
Hivatkozva  az alábbi – „Javaslat a háziorvosi/házi gyermekorvosi ellátásrend kialakítására a Nemzeti Népegészségügyi Központ által 2021.06.18-án, 36982-1/2021/EÜIG iktatószámon kiadott rendelkezés”-re – a háziorvosi rendelőben az alábbi ellátási rend szerint történik a betegellátás.
  • A pácienseknek és kísérőiknek  érkezéskor és távozáskor javasolt kezet fertőtleníteni!
  • A  váróhelyiségben és az orvosi rendelőben a betegnek és kísérőjének maszk használata kötelező.
  • Indokolt, hogy a légúti panaszokkal rendelkező és/vagy lázas beteg személyes megjelenés helyett először telefonon vegye fel a kapcsolatot a háziorvossal. A telefonos konzultáció során  tisztázandó, hogy felmerül-e COVID-19 fertőzés gyanúja.
  • A rendelési időben – a sürgősségi esetek kivételével – előjegyzési rend szerint fogadjuk a betegeket annak érdekében, hogy tervezetten történjék a betegek gondozása , szűrése a jogszabályok által előírt infekciókontroll mellett.
  • A betegelőjegyzési rend tartásának szükségességét a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről szóló miniszteri rendelet is szabályozza.
  • Előjegyzésre elsősorban a bevezetett ERODIUM betegirányító rendszeren keresztül ill. telefonon a 06-76-503-366-os telefonszámon  van lehetőség. Az ERODIUM betegirányító rendszer használatához szükséges betegkártya átvehető a rendelőben személyesen ,rendelési időben bármikor.
– sürgős esetben időpont nélkül is lehetőség van  orvos-beteg találkozásra
– ha az ellátás sajátosságai és orvosszakmai megítélése lehetővé teszik személyes jelenlétet nem igénylő esetben telemedicinális úton is töténhet ellátás
– telemedicinális ellátás az ERODIUM rendszer használatával vagy telefonon történhet a 06-76-503-366-os telefonszámon.
Támogató együttműködésüket előre is köszönjük!